TERASA MALVAZINKY
PRAHA

Projekt řeší rozšíření obytné části bytu v přízemí bytového domu.

V návaznosti na zahradu nově navrhujeme velkorysou terasu s pergolou krytou mobilní plachtovinou, kterou je možné variabilně posouvat dle aktuálního využití. Mobilní zastřešení je doplněno o boční screenové rolety.

Terasu je tedy možné zcela uzavřít pro zajištění maximálního soukromí a tepelné pohody v chladném období, či naopak zcela otevřít pro umožnění maximálního průchodu světla do obytných místností. Libovolnou kombinací střešního i bočního krytí lze docílit soukromí v požadované části (např. wellness), zatímco ostatní části zůstávají otevřené do zahrady.

Terasu se saunou a chladící kádí doplňuje venkovní kuchyně s grilem, jídelní stůl i centrální relaxační část. Terasové svahování nad i pod objektem nabízí krásné výhledy do údolí. Tento základní benefit území nás inspiroval k doplnění širokého pobytového schodiště se sedacími stupni i k osazení vyhlídkových lavic v místě stávajících terasových opěrných zdí. Lavice ve svahu ukryté v zeleni představují perfektní pozorovatelny dění v údolí.

Barevné a materiálové řešení koresponduje se zbytkem bytového domu a nová část se tak stává přirozenou součástí celku.

TERASA MALVAZINKY