Skybar hotelu Bellevue
PRAHA

Návrh skybaru využívá neomezený všesměrový výhled na panorama Prahy z centra.

Této myšlence nejlépe vyhovuje tvar kruhu, který sjednocuje a propojuje nepravidelnou lomenici střech v okolí.

K zajištění stejné tj. maximální exkluzivity všech míst v baru je pod stoly navržen pomalu se otáčející pás podlahy.

Všichni hosté tak budou mít díky tomuto u nás zatím unikátnímu řešení zajištěn ten nejlepší výhled na nejžádanější panorama Prahy.

Propojení s hotelem je realizováno v centrální části pomocí komunikačního jádra tak, aby nic nerušilo výhled hostů.

Centrální bar tvoří s komunikačním jádrem jeden celek – kompaktní box prořezávající disk skybaru napříč.

Hmota skybaru vychází z inspirace v podobě koruny abstrahované na nejjednodušší podobu šperku zdobícího dům.

Skybar vynáší nad prostor vnitrobloku dva monolitické železobetonové disky, mezi které je namontován lehký obvodový plášť, ve kterém se zrcadlí obloha.

Při pohledu z vnější strany tak skybar představuje pomyslné promítací plátno a nechává vyniknout členitou hmotu historické budovy před ním.

Uvnitř baru je na stropě použita speciální fólie, na kterou jsou promítány měnící se motivy na téma čtvero ročních dob.

Návrh vytvořil Ing. arch. Václav Matějka ve spolupráci a na objednávku ateliéru MEPRO s.r.o.

Skybar hotelu Bellevue