Rekonstrukce a přístavba
Hříchovice

Projekt pro zahraničního klienta se zálibou v cestování řeší rekonstrukci části rodinného domu a novou přístavbu. Základem je maximálně otevřená dispozice a volně plující prostor, který volně přechází do navazující zahrady a dále do okolní přírody. Na rozhraní těchto světů byl umístěn dominantní oboustranný krb, který „stráží“ vstup do domu. Návrh byl inspirován tématikou loveckých chat v divoké přírodě. S tímto koresponduje i četné použití přírodních materiálů – kámen a dřevo. Nezbytné hygienické zázemí je vloženo do volně stojícího boxu uvnitř dispozice a prostor původní stodoly tak zůstává celistvý. Na historickou část domu navazuje přístavba zimní zahrady s venkovní kuchyní a krbem. Přístavba je vystavěna pomocí masivních dřevěných vazníků, na které je montován lehký obvodový plášť. V interiéru je možno nalézt celou řadu odkazů a vzpomínek na daleké cesty. Celý objekt slouží jako rekreační víkendová chalupa, místo těsného kontaktu s přírodou i vzpomínek na cestovatelské zážitky.

.

Rekonstrukce a přístavba